Filip Merčep

Diplomirao je 2015. godine Cum Laude (s pohvalama) u klasi prof. Igora Lešnika te stekao titulu Magistra umjetnosti.

Tijekom svog školovanja, Filip je postavio čvrste temelje na hrvatskoj glazbenoj sceni prolaskom u finale Eurovizijskog natjecanja mladih glazbenika 2010. godine u kojem je kao jedini hrvatski finalist, uz Moniku Leskovar 1998. g., svirao ispred bečkog Rathausa pred 45.000 slušatelja uz pratnju Simfonijskog orkestra ORF-a pod ravnanjem dirigenta Corneliusa Meistera.

Od tada je nabrojao i jedne od najprestižnijih glazbenih nagrada: “Ivo Vuljević“ za najboljeg mladog glazbenika 2011., Nagradu Zagrebačke filharmonije za najboljeg mladog glazbenika 2015., Nagradu Grada Samobora, Yamaha Scholarship Award za najboljeg udaraljkaša Muzičke akademije u Zagrebu, 2. Nagradu Universal Marimba Competition u Belgiji, 1. Nagradu na natjecanju “Boris Papandopulo“ u Zagrebu, Dekanovu nagradu za iznimnu koncertnu aktivnost tijekom studija, Rektorovu nagradu za izvedbe hrvatskih udaraljkaških koncerata i diskografsku nagradu Porin u kategoriji “Najbolja interpretacija klasične glazbe”.

Trenutno živi u Amsterdamu gdje se usavršava na Live Electronics studiju pri Conservatorium van Amsterdam.

Voditelj je i asistent majstorskih radionica u University of Miami, Humboldt University (Kalifornija, SAD), Glazbenoj akademiji u Hannoveru (Njemačka), Glazbenoj akademiji u Nurembergu (Njemačka), Konzervatorija u Lyonu (Francuska).